HOME       PROGRAMI      ARTISTËT      BILETAT       TRADITA       GALERIA       AKTIVITETE & TË REJA        FAQ     

EKSPERIENCA E BALLOS VJENEZE

Në pritje të edicionit të 3-të...

Tradita e Ballos Vjeneze

Balloja Vjeneze daton si traditë që në shekullin e XIV-të dhe arriti majën e shkëlqimit gjatë Kongresit të Vjenës, kongresi në të cilën morrën pjesë gjithë shtetet dhe fuqitë Evropiane në përpjekje për të arritur një marrëveshje për një rend të ri në kontinentin e vjetër. 

Sot më shumë se 400 ballo organizohen çdo vit në Vjenë me një numër vizitorësh më të madh se 500.000 vetësh. Balloja Vjeneze është shndërruar në një eksport të suksesshëm kulturor dhe organizohet më shumë se 30 herë në vit në metropolet më të rëndësishme botërore: Athinë, Berlin, Bruksel, Londër, Madrid, Moskë, Nju Jork, Paris, Pekin, Pragë, Romë, Tokjo, Zyrih etj.

Përveç simbolikës kulturore, eventi është një manifestim i miqësisë Shqiptaro-Austriake dhe përbën një hap tjetër për të intensifikuar bashkëpunimin mes kombeve tona. Për të dytin vit, Shqipëria do ta mirëpresë këtë event.

Sponsorët e edicionit të kaluar:

Programi     Artistët     Biletat     Tradita       Galeria     Aktivitete & të Reja     FAQ

info@ballovjeneze.com   |   Tel: +355 4 22 67 681  |   Cel: +355 69 20 76 769